Connect with us

ŞAH

”CUPA PALAS A MUNICIPIULUI IAȘI” LA ȘAH

Săptămâna ce tocmai s-a încheiat, a prilejuit desfășurarea mai multor competiții șahiste în municipiul Iași, adresate atât șahiștilor legitimați fie ei juniori sau seniori , cât și copiilor nelegitimați și amatorilor. Organizarea a fost asigurată  de Clubul Sportiv Micul Șahist Iași în colaborare cu Asociația Județeană de Șah Iași și Palas Iași.  

În sala Verdi din incinta complexului Palas Iași a debutat joi 06.12.2018  ”Cupa Palas a Municipiului Iași ” structurată în trei secțiuni, Open A adresat juniorilor și seniorilor, Open B adresat juniorilor sub 10 ani și Open C (concurs de blitz) primele două cu trimitere la FIDE (Federația Internațională de Șah).

 Concursul s-a desfășurat în sistem elvețian, cu timp de gândire de 90 de minute + 30 de secunde la mutare pentru fiecare jucator, cele 7 runde necesare stabilirii clasamentului, fiind repartizate de-a lungul a 4 zile deconcurs din care 3 zile cu runda dublă. De la cele două cluburi de șah din municipiul Pașcani au participat 8 sportivi legitimați , 6 dintre ei la Open A și 2 laOpen B.

La finele competiției și stabilirea clasamentelor pe grupe de Elo și vârstă, patru dintre ei au reușit să se situeze pe podium astfel:

  • Tătărușanu Eric  CSM Pașcani locul I categoria băieți U10 – Open B ;
  • Morariu Daniel CSM Pașcani  Locul I categoria Elo 1700 – 2000 – Open A;
  • Pâslariu Ștefanel-Vasilică CSM Pascani  locul II categoria Elo 1700-2000- Open A;

Un debut încurajator în compețiile copiilor legitimați, l-a avut și sportivul Bostan George-Ștefan legitimat la CSM Pașcani, care la cei 7 ani a reușit să acumuleze 3 puncte , insuficiente însă pentru clasarea pe podium.

Tot în cadrul Cupei Palas , sâmbătă 08.12.2018 s-au desfășurat și concursurile de șah, adresate copiilor nelegitimați de clasă pregătitoare și clasele I-IV. 

Și aici Municipiul Pașcaniul a fost reprezentat de Manciuc Nistor Matei , copil ce sepregatește la CSM Pașcani, care cu 3.5p din 4 posibile s-a clasat pe locul III în concursul pentru clasele I-IV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in ŞAH